004. Video voor Kunstenaars

Dat video HOT is op social media weet je wellicht al. Maar gebruik je als kunstenaar al op regelmatige basis video? In deze podcast wil ik, Kathleen, je warm maken om meer video’s te maken. Omdat video’s maken plezant is. Omdat je met video mensen kan meenemen in je wereld en zo makkelijker met hun kan connecteren waardoor ze je beter leren kennen, vertrouwen, en ze sneller van je kopen. Als extra bonus kan je video perfect integreren als een onderdeel van je creatieve proces.

Concreet krijg je in deze aflevering tips over het opnemen, monteren en delen van video’s waardoor er meer mensen je kunst te zien krijgen.

Hope you like! :)

De notes bij deze aflevering vindt je onder de podcast player.

Podcast voor kunstenaars

Statieven & accesoires die je kan gebruiken om video’s te maken als kunstenaar.

Statief voor kunstenaars

Kwaliteitsstatief met licht om met je smartphone te filmen terwijl je tekent of schildert. Deze staat hoog op mijn ‘wish-list’ nadat ik van verschillende kunstenaar hoorde dat ze erg tevreden waren hierover.

Meer info: www.shopcanvas.co

Dit is een goedkope versie van een soortgelijk statief. Ik heb er een paar jaar geleden eentje gekocht op Allie Express maar je vindt ze ook op Amazon en andere goedkope webshops. De kwaliteit van het statief was in verhouding met de prijs maar ik heb hem wel een tijdje gebruikt. Persoonlijk zou ik niet meer kiezen voor een systeem dat op tafel vast gemaakt moet worden.

Joby statief

Super handig klein statief dat je makkelijk kan verstellen om in verschillende hoeken te filmen. Je kan het bovenaan je ezel plaatsten, op een toren van boeken zetten of gewoon op tafel. Check gorilla pod van Joby hier!  

Joby verkoopt ook licht, microfoons en andere accessoires die je kan gebruiken om te filmen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Goed om weten: er bestaan veel namaak Gorillapods die vaak een stuk goedkoper zijn. Ik heb zelf één echte Joby gehad en twee goedkopere. De volgende wordt sowieso terug een echte omdat de andere een stuk minder flexibel zijn.

Draadloos mini-microfoontje om aan te sluiten op iPhone. Geen top kwaliteit maar over het algemeen doet het wat het moet doen. Voor 25 euro vond ik dit een goede  aankoop. ;)

Te koop op Amazon.

Apps die je kan gebruiken om video’s te maken als kunstenaar.

CapCut, mobile app & desktop software voor video montage. Gratis versie beschikbaar.

De Quik app van GoPro voor snelle montages met veel beeld materiaal

20 & 26 juni: Live workshop Video’s maken in Antwerpen

Leer in 1 dag video’s maken met je smartphone

Leer stap voor stap korte video’s filmen, monteren & publiceren op social media.

  • Welk soort video’s kan je maken?
  • Tips voor video opnames – Hoe maak je boeiende beelden?
  • Welke apps kan je gebruiken?
  • Monteren op je smartphone (clips samenvoegen, muziek, tekst, ondertitels toevoegen)
  • Hoe zorg je ervoor dat je video’s interessant zijn?
  • Exporteer je video voor verschillende social media kanalen
  • Theorie afgewisseld met oefeningen

Aan het einde van de dag weet je waar je op moet letten bij het filmen en hoe je jouw beelden kan monteren zodat je video’s in het oog springen. 

De Kunstacademie podcast

Blijf op de hoogte van de Kunstacademie 2.0 Podcast!

Je krijgt een mailtje bij elke nieuwe podcast. To much? Geen probleem, je kan onder elke email makkelijk weer uitschrijven.