Hi! Ik ben Kathleen Steegmans. Als kind ging ik naar de tekenschool, toen ik 16 was volgde ik een jaartje binnenhuis architectuur en het jaar daarna startte ik een algemene en artistieke opleiding in de kunstschool in Genk. In 1994 ging ik naar de Hogeschool in Hasselt waar ik in 1998 mijn Master diploma in de Vrije Kunsten behaalde.

Ik heb genoten van mijn opleiding maar ik heb tijdens die jaren nooit gedacht dat ik ook écht kunstenaar zou kunnen worden. Ik was een gemiddelde student die best wel wat persoonlijke uitdagingen ondervond dus toen ik mijn diploma kreeg was mijn eerste vraag; ‘en wat nu?’.

Gezien ik ben opgegroeid in een horeca zaak én als student in de horeca werkte was dat de logische (en naar mijn gevoel enige) optie. Toen de zaak waar ik werkte in 2002 ging failliet ging was dat voor mij een geluk bij een ongeluk. Ik werd toegelaten voor de voltijdse pre-press opleiding van een jaar bij de VDAB en leerde alles over het opmaken van drukwerk.

Na deze opleiding werkte ik in verschillende, zeer uiteenlopende functies en bedrijven, sinds 2017 gecombineerd met een bijberoep als freelance fotograaf, ontwerper, lesgever, ridder van nu, en nog meer leuks. Afwisseling is een wederkerend patroon. ;)

In 2011 richte ik samen met mijn partner, creatief bureau MIST op en werd ik volledig zelfstandig. In de jaren die volgden hielpen we kleine en middelgrote bedrijven met grafisch ontwerp, huisstijlen, webdesign, foto & video creatie, enz.

Nadat ik in 2016 een 100 dagen project deed op Instagram begon de goesting om terug eigen werk te maken weer te kriebelen. Ik ging opnieuw exposities en open studio dagen organiseren en langzaam drong het tot me door dat ik alles wat ik de laatste jaren geleerd had om mijn klanten zichtbaar te maken ook kon gebruiken om mijn kunst te verkopen.

Ik stopte langzaam met werken voor de klanten van ons bedrijf. Sinds 2019 ligt mijn focus hoofdzakelijk op kunst en organiseerde ik zelf tentoonstellingen, deed ik mee met groepstentoonstellingen, beurzen, events, …

Ik ben wat ze noemen een ‘cursus junkie’ en heb de laatste jaren tientallen cursussen, challenges en programma’s gevolgd, zowel zakelijk, persoonlijk, als specifiek voor kunstenaars. Omdat ik steeds vaker van andere kunstenaars de vraag kreeg ‘hoe ik het allemaal doe’, besloot ik in de zomer van 2022 om een online cursus te maken. Ik zag het meteen groots en in Augustus gingen we van start met een try-out programma van vier weken waarvoor ik 8 uur aan lessen opnam.  Het was de bedoeling om daarna de ‘echte cursus’ op te nemen met wat ik geleerd had in de try-out. En toen had ik er plots geen zin meer in. Ook al waren er een aantal dingen die beter/anders konden, voor het grootste deel was die try-out best goed en ik had geen zin om nog eens hetzelfde te doen.

Wat ik wel ga doen is een workshop en een online cursus maken specifiek over video’s maken met je smartphone. Wil je graag hulp bij het filmen en fotograferen van je content of wil je een ‘artist portrait’ introductie video laten maken? Ook daarvoor kan je bij mij terecht!

Wil je mij eerst wat beter leren kennen? Dat kan via de podcast! :)  In de podcast deel ik met je wat ik de laatste jaren geleerd en ervaren heb als zelfstandig kunstenaar.

Het is mijn missie om de wereld letterlijk en figuurlijk mooier te maken omdat ik geloof dat onze wereld beter wordt als meer mensen doen waar ze blij van worden. 

Mijn werk kan je hier bekijken: www.kathleensteegmans.be

Heb je vragen, suggesties of wil je mij iets anders laten weten? Stuur een mailtje naar kathleen@dekunstacademie.com

Creatieve groeten,
Kathleen.

Kathleen Steegmans, Beeldend kunstenaar

PODCASTS

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & Cookies De Kunstacademie 2.0.
Ik Accepteer

Blijf op de hoogte van de Kunstacademie 2.0 Podcast!

Je krijgt een mailtje bij elke nieuwe podcast. To much? Geen probleem, je kan onder elke email makkelijk weer uitschrijven.