For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & Cookies De Kunstacademie 2.0.
Ik Accepteer
Kathleen Steegmans, Beeldend kunstenaar

PODCASTS

Hi! Ik ben Kathleen Steegmans. Als kind ging ik naar de tekenschool, toen ik 16 was volgde ik een jaartje binnenhuis architectuur en het jaar daarna startte ik een algemene en artistieke opleiding in de kunstschool in Genk. In 1994 ging ik naar de Hogeschool in Hasselt waar ik in 1998 mijn Master diploma in de Vrije Kunsten behaalde.

Ik heb genoten van mijn opleiding maar ik heb tijdens die jaren nooit gedacht dat ik ook écht kunstenaar zou kunnen worden. Ik was een gemiddelde student die best wel wat persoonlijke uitdagingen ondervond dus toen ik mijn diploma kreeg was mijn eerste vraag; ‘en wat nu?’.

Gezien ik ben opgegroeid in een horeca zaak én als student in de horeca werkte was dat de logische (en naar mijn gevoel enige) optie. Toen de zaak waar ik werkte in 2002 ging failliet ging was dat voor mij een geluk bij een ongeluk. Ik werd toegelaten voor de voltijdse pre-press opleiding van een jaar bij de VDAB en leerde alles over het opmaken van drukwerk.

Na deze opleiding werkte ik in verschillende, zeer uiteenlopende functies en bedrijven, sinds 2017 gecombineerd met een bijberoep als freelance fotograaf, ontwerper, lesgever, ridder van nu, en nog meer leuks. Afwisseling is een wederkerend patroon. ;)

In 2011 richte ik samen met mijn partner, creatief bureau MIST op en werd ik volledig zelfstandig. In de jaren die volgden hielpen we kleine en middelgrote bedrijven met grafisch ontwerp, huisstijlen, webdesign, foto & video creatie, enz.

Nadat ik in 2016 een 100 dagen project deed op Instagram begon de goesting om terug eigen werk te maken weer te kriebelen. Ik ging opnieuw exposities en open studio dagen organiseren en langzaam drong het tot me door dat ik alles wat ik de laatste jaren geleerd had om mijn klanten zichtbaar te maken ook kon gebruiken om mijn kunst te verkopen.

Ik stopte langzaam met werken voor klanten van ons bedrijf. Sinds 2019 zie ik mezelf als fulltime kunstenaar en organiseerde ik mijn eerste pop-up gallery.

Ik ben wat ze noemen een ‘cursus junkie’ en heb de laatste jaren tientallen cursussen, challenges en programma’s gevolgd, zowel zakelijk, persoonlijk als specifiek voor kunstenaars. Omdat ik steeds vaker van andere kunstenaars de vraag krijg ‘hoe ik het allemaal doe’, heb ik beslist om deze cursus te maken. Ik deel graag met je wat ik geleerd heb in combinatie met mijn eigen ervaringen.

Het is mijn missie om de wereld letterlijk en figuurlijk mooier te maken omdat ik geloof dat onze wereld beter wordt als meer mensen doen waar ze blij van worden. 

Mijn werk kan je hier bekijken: www.kathleensteegmans.be

Creatieve groeten,
Kathleen.

Blijf op de hoogte van de Kunstacademie 2.0 Podcast lancering!

Na de lancering krijg je een mailtje bij elke nieuwe podcast. To much? Geen probleem, je kan onder elke email makkelijk weer uitschrijven.