De Kunstacademie Do It Yourself2023-09-27T14:38:06+00:00

DO IT YOURSELF EDITIE

Hoe is de cursus opgebouwd? Wat ga je leren?

Hoe is de cursus opgebouwd? Wat ga je leren?

Cursus voor kunstenaars - Doelen stellen & Mindset

Module 1

Wat wil jij als kunstenaar?

Nog niet zo héél lang geleden had ik het idee dat er slechts één manier was om ‘te leven als kunstenaar’. Die manier was ‘ontdekt’ worden door een galerij. In mijn hoofd zou een gallerij alles voor mij doen en ik zou enkel kunst moeten/mogen maken. Zalig! :D

Maar ook akelig… want een galerij zou vanalles van mij verwachten. Ik maakte het mezelf daardoor behoorlijk lastig.

Intussen weet ik dat ik heel erg zwart/wit dacht. Ik weet nu dat er bijzonder veel grijze schakeringen zijn die minstens even interessant zijn. Het gaat er maar om wat je wil.

We gaan kijken welke opties je hebt om ‘te leven als kunstenaar’, of dat nu als hobby is, in bijberoep, of proffesioneel. Ik wil je laten stilstaan bij wat jij écht wil en als je dat weet kunnen we een plan maken om dat te bereiken.

Module 2

Let’s Go Online!

Online zichtbaarheid is belangrijker dan ooit. In deze module hebben we het over:

  • algemene principes van online marketing
  • tips voor je website als kunstenaar
  • social media kanalen & online kunst platformen
  • Instagram voor kunstenaars
  • video’s opnemen en monteren op je smartphone
  • Go Pro Quik App / Montage tutorial
  • InShot App / Montage Tutorial
  • Instagram Reels Tutorial
Online zichtbaarheid voor kunstenaars
Zelf een tentoonstelling organiseren

Module 3

Let’s Go Outside

Online is cool, online is ‘makkelijk’, en als je weet hoe het werkt kan online ook heel plezant zijn. Maar… als het over kunst gaat kan er, wat mij betreft, niets op tegen kunst ervaren en tonen ‘in het echt’. In deze module bekijken we de mogelijkheden die je hebt om je werk te tonen. Wat wil jij en wat past bij je werk?

We bekijken mogelijkheden zoals samen werken met een galerij, je werk tonen in een museum, publicaties in magazines, open studio’s, groepstentoonstellingen, beurzen, …

In een tweede video vertel ik je alles over de pop-up die ik zelf georganiseerd heb. Van de locatie, promotie, praktische zaken tot de sluit en opvolging.

Module 4

Let’s talk Money Honey

Prijszetting lijkt wel hét lastigste topic voor veel kunstenaars. Hoeveel vraag je voor iets dat je met liefde gemaakt hebt? Is dat heel veel omdat het een stuk van jezelf is? Of net heel weinig omdat het niet om geld draait? Kijk je naar de prijzen van anderen? Of is je prijs afhankelijk van waar je werk verkocht wordt? …

In deze module vertel ik over een prijslijst die gebaseerd is op logica en wat jij nodig hebt om je kunst te maken. Door je prijzen te bepalen op basis van objectieve factoren haal je de emotie uit de verkoop en voel je je zelfzekerder.

Je leert ook wat je kan doen als je tijdens een gesprek merkt dat iemand interesse heeft in je werk maar zelf niet aangeeft te willen kopen. Wat kan je doen om de verkoop makkelijker te laten verlopen?

En wat doe je na verkoop? Lever je je werken zelf, worden ze opgehaald of moeten ze verzonden worden?

Prijs bepalen voor kunstenaars
Online cursus marketing en social media voor kunstenaars.
Online cursus marketing en social media voor kunstenaars.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Is deze cursus gemaakt voor kunstenaars die zelfstandig willen worden?2023-01-23T10:17:34+00:00

Neen! Ik maak deze cursus voor elke kunstenaar die zijn/haar werk met een groter publiek wil delen en zich zelfzekerder wil voelen. In de cursus gaan we onderzoeken wat jij precies wil en gaan we daar een plan voor maken. Of dat nu als hobby, in bijberoep of volledig zelfstandig is.

Ik wil alleen mijn werk tonen en verder niets. Is de cursus iets voor mij?2023-01-23T10:19:51+00:00

Ik geloof dat kunst en kunstenaar samen horen en de cursus is dus ook samengesteld op basis van zichtbaarheid van zowel je werk als jij als kunstenaar. Mensen zoeken connectie met mensen dus als jij enkel je kunst wil tonen en verder niets is deze cursus wellicht niet de juiste keuze voor jou.

Ik heb geen opleiding gehad als kunstenaar… Kan ik meedoen?2023-01-23T10:20:16+00:00

Absoluut! Passie en zin om te doen zijn belangrijker dan opleiding of ervaring. Als jij je kunst wil delen met de wereld en je zelfzeker voelen in wat je doet is deze cursus voor jou.

Ik ben pas begonnen met schilderen. Kan ik mee doen?2023-01-23T10:18:57+00:00

Jazeker! Als jij je kunst graag met de wereld wil delen kan deze cursus je meteen op de juiste weg zetten. Doordat je niet alles zelf moet uitzoeken hou je bovendien meer tijd over voor het maken van je kunst.

Ik ben al jaren kunstenaar. Kan ik mee doen?2023-01-23T10:38:34+00:00

Natuurlijk! :) Ik ga ervan uit dat je het programma gelezen hebt dus als het je aanspreekt kan je de cursus volgen.

Hoeveel tijd moet ik voorzien?2023-01-23T10:26:42+00:00

Dat bepaal je zelf! Je kan de cursus op je eigen tempo volgen wanneer het jou uitkomt. Je zou alle video’s (13 video’s in totaal 8 uur) en oefeningen kunnen maken op 2 dagen maar dat worden heftige dagen. ;) Ik zou zelf één of twee video’s per week kijken en de oefeningen in de tijd daartussen doen. Dan ben je klaar na 6 tot 7 weken.

De cursus blijft minstens een jaar beschikbaar. Als ik hem zou verwijderen krijg je daar minstens een maand op voorhand bericht over.

Hoeveel kost de cursus?2024-02-14T21:57:46+00:00

De Do It Yourself editie kost momenteel 397 euro ex. btw.  Je kan betalen met Bancontact, Creditcard, Ideal of Sofort. Ondernemers kunnen de cursus inbrengen als kost en de btw recupereren. Vul je btw nummer in bij het afrekenen en je ontvangt binnen 3 werkdagen een officiële factuur voor je boekhouding.

Wil jij je zelfzekerder voelen als kunstenaar? Wil je het heft in eigen handen nemen en je werk met vertrouwen delen? Schrijf dan nu in.

Heb je nog vragen? Klik hier om een mailtje te sturen, ik help je met plezier verder.

Titel

Ga naar de bovenkant